Solliciteren

Als je gaat solliciteren op een functie, wordt er altijd gevraagd naar je cv en moet je een sollicitatiebrief schrijven. Ga je solliciteren bij een uitzendbureau op een uitzendvacature, dan is een cv en een omschrijving van je motivatie meestal voldoende. Het is belangrijk dat je de beslissinging om te solliciteren goed onderbouwd. Je geeft hierin dan antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom wil je deze baan?
  • Wie ben je en wat maakt je geschikt voor de functie?
  • Wat heb je het bedrijf te bieden?

WELK BEROEP OF FUNCTIE

Denk van tevoren goed na voor welke functies of beroepen je in aanmerking wilt komen en zorg voor een goede eerste indruk. Kom enthousiast en leergierig over. Uitzendbureaus hebben altijd een commercieel belang en plaatsen alleen kandidaten die een goede kans hebben op het vinden van een baan. Wanneer je zelf positief bent over je mogelijkheden, zal het uitzendbureau zijn best doen voor jou om een geschikte vacature te vinden.

Zorg er ook voor dat je alle relevante diploma's en certificaten meeneemt die je hebt behaald en natuurlijk een geldig legitimatiebewijs. Vaak worden er kopieën gemaakt van de belangrijkste documenten voor in het systeem.


Tips voor het opstellen van een cv

Tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief