Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een intermediair bedrijf diat bemiddelt tussen werkzoekende en bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel. Bij een uitzendbureau ben je als kandidaat ingeschreven en sta je in het archief van het bureau als werkzoekende. Bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe medewerker (tijdelijk of vast) kunnen zich direct aanmelden bij het uitzendbureau met een vacature. Het uitzendbureau matcht op basis van de ingeschreven kandidaten (cv's) de bedrijven (vacatures) en andersom. Heb je werk gevonden via een uitzendbureau, dan wordt jouw salaris verzorgd door het bureau. De organisatie waar je gaat werken betaalt het uitzendbureau. 

INSCHRIJVEN BIJ EEN UITZENDBUREAU

Je kunt je bij meerdere uitzendbureaus in Zaandam inschrijven. Neem altijd je cv mee waarop al jouw persoonlijke gegevens, opleidingen en werkervaringen staan net als een geldig legitimatiebewijs als je op gesprek komt bij het bureau. Lees hier tips voor het opstellen van een cv.

Bedenk vooraf voor welke functie(s) je jezelf wilt inschrijven. Het is afhankelijk van het beroep en de duur van de periode hoe groot de kans is dat je daadwerkelijk een baan krijgt aangeboden. Informeer hiernaar bij het uitzendbureau.

Overzicht uitzendbureaus Zaandam